Geslacht:Reu
Leeftijd:Volwassen
Geboortedatum:01-02-2017
Ter adoptie vanaf:14-04-2019
Bijzonderheden:
Adoptiekosten:€ 150,00

 

Dustin is geboren in Spanje op 1 februari 2017 met een schofthoogte van 55 cm en een gewicht van 22 kg. Hij is een mooie mix  podenco, (gecastreerd), een z.g. sight hound.

Dustin en zijn 5 broertjes en zusjes werden als pups gered uit een asiel  in de Spaanse regio Ibi. Ze kwamen  in juni 2017 naar Nederland en zijn allemaal geadopteerd. .   

Dustin wordt nu ter herplaatsing aangeboden. Voor zijn huidige eigenaar, een alleenstaande jonge man, wordt het momenteel  teveel om hem in zijn eentje op te voeden.

Dustin is een sportieve hond. Hij moet dagelijks zijn energie kwijt. Dat kan uiteraard gebeuren met wandelen maar hij is ook gewend om aan de fiets te lopen. 

Dustin is rustig in huis. Hij houdt van knuffels en lekker luieren op de bank.  Dustin kan een dagdeel alleen zijn als hij goed is uitgeweest.  In de huidige situatie moet hij nu langer alleen zijn, en de mogelijkheid om hem uit te laten is beperkter geworden.  

Wij weten dat Dustin goed is met kinderen in elk geval grotere kinderen.  Als pup heeft hij ook met katten gewoond.  Dat ging toen goed.  Hij houdt van spelen los met andere honden. Het liefst gaat hij om met honden die ook heel graag willen spelen.

Dustin kan goed mee in de auto. Hij is niet waaks. 

Dustin is een “sight hound” met uitstekend gehoor en zicht.  Een podenco is tegelijk, net als andere jachthonden, een trouwe kameraad voor zijn (stabiele) leider.  

Dustin kan goed los lopen op veilige plekken. Op drukke plekken waar evt fietsers langs komen en verkeer kan hij niet los. Hier moet  hij aan de riem. 

Wij zoeken voor Dustin een plek waar er regelmaat is en waar hij elke dag zijn energie kwijt kan.Goed leren om aandacht voor de leider buiten te hebben, ook aan de lijn, zou Dustin heel leuk vinden.  Hij heeft op een puppycursus gezeten en kan wel een aantal commando´s.  Hij kan soms onzeker zijn aan de lijn bij ontmoeting met andere honden. Andachtoefeningen zijn daarom handig. Een (vervolg)cursus voor Dustin, en ook voor de nieuwe adoptant, zou leuk zijn.

Verder is een prikkelarme omgeving, met minder verkeer, in een situatie op het platteland een pre. Bij wandelingen in een rustig gebied geniet Dustin volop. Een stabiel hondenmaatje zou ook heel leuk zijn voor Dustin.

 Wie valt voor lieve en mooie Dustin, en wil hem verder begeleiden in zijn jonge hondenleven? Je krijgt er veel liefde voor terug. 


Heb je interesse, stuur dan heel graag een mail naar info@alas-rescueteam.nl 

Dustin is gezond, is gevaccineerd en heeft een Europees paspoort,

Geen broodfok of commerciële doeleinden.
Wij hebben de ANBI status .

Neem contact op over DUSTIN

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl