Adoptieprocedure

adopt3ALAS besteedt veel zorg aan het matchen van de juiste hond aan de juiste eigenaar. Voordat we een hond naar Nederland halen inventariseren de mensen van het Spaanse asiel het karakter van elke hond. Na aankomst in Nederland observeren de gastgezinnen de hond en rapporteren daarover aan ons.
Op deze manier weten we welke hond, bij welke gezinssituatie past.

Ben je geïnteresseerd in één van de honden op onze site, dan sturen wij je een intakeformulier toe. Je vult dit dan zo volledig mogelijk in en stuurt het retour naar info@alas-rescueteam.nl. Aan de hand van dit formulier kunnen wij een eerste beeld krijgen of de hond van jouw keuze ook bij jou past.

Voor de adoptie doorlopen we de volgende stappen:

Stap 1. Je vult het intakeformulier in waarin jouw wensen en situatie staan omschreven. Doorgaans krijg je binnen een dag een reactie van ons terug.

Stap 2.  Bij een positieve beoordeling van de intake, leggen wij een huisbezoek bij je af.

Stap 3. Is het huisbezoek ook positief dan mag je contact opnemen met de gastouder. Je kunt daar op je gemak kennismaken met de hond en eventuele vragen stellen. Wij zien het liefst dat je er vervolgens een nachtje over slaapt en ons dan jouw beslissing laat weten.

Stap 4. Bij een positief besluit maak je een afspraak om de hond op te halen. Bij de 'overdracht' teken je onze bemiddelingsovereenkomst. De adoptiekosten moeten voordat je de hond mee neemt, zijn overgeschreven op onze bankrekening.

Je dient een legitimatiebewijs (paspoort/ID kaart/rijbewijs) te overleggen.

De adoptiekosten bedragen €350,- euro. Voor honden ouder dan 7 jaar, bedragen de adoptiekosten €250,- euro.

Waarom deze adoptiekosten?

ALAS is een non-profit organisatie die geen winstoogmerk heeft. Het bedrag dat je voor een hond betaalt is een bijdrage in de algemene kosten van ALAS en derhalve geen betaling van een koopsom voor de hond. Deze kosten zijn samengesteld uit:

  • Financiële steun aan het asiel waar de hond vandaan komt voor de medische keuring, bloedonderzoeken, vaccinaties en chipkosten.
  • Transportkosten naar Nederland.
  • Kosten voor voer, eventuele dierenartskosten die worden gemaakt tijdens het verblijf van de hond in het gastgezin.

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl