Huisbezoekers

2 a 3 maanden na de adoptie leggen wij een huisbezoek aan onze honden af. Dit gebeurt naast de nazorg per mail en telefoon. 43 huisbezoekers zetten zich hier met hart en ziel voor in. Maar zij leggen ook huisbezoeken af bij nieuwe gastgezinnen en bij mensen die een hond gaan opvangen met een optie op adoptie. Hieronder kan je alvast kennis met ze maken.

Huisbezoekers aan het woord

Caspar

Caspar, regio Twente

Wij hadden, tot ons grote verdriet, onze Duitse herder Vesta, vlak voor haar 14e levensjaar, moeten laten inslapen. Wij wilden graag een nieuwe hond. Nu nog de juiste organisatie zoeken. Dat was best lastig, want je moet je echt verdiepen in deze materie. Waarom het uiteindelijk Alas is geworden? Dat komt door hun doelstelling: dat de honden die gered worden, ook het beste voortraject, en de goede begeleiding en nazorg krijgen. Als waardering voor deze geweldige organisatie ben ik uiteindelijk huisbezoeker geworden.

Cindy

Cindy, regio Utrecht

In 2011 adopteerde wij onze eerste Alashond Katy (grijze). En daar hebben we geen moment spijt van gehad. Toen we haar adopteerde was ik hoogzwanger van ons tweede kind. Onze vorige hond was net overleden. ALAS keek verder dan mijn dikke buik en we waren blij dat we Katy een goed huis konden geven. De nazorg die gegeven wordt door ALAS is super. Als je ergens tegenaan loopt kan je altijd bij de stichting terecht en helpen ze je zo veel mogelijk. Na twee jaar kwam de zoon van Katy, Saxo terug bij de stichting en hebben we hem ook geadopteerd. Helaas kunnen we nog geen gastgezin worden, maar wilde ik wel mijn steentje bijdragen bij de stichting. En heb ik me aangemeld voor huisbezoeker. Ik heb er al een aantal mogen afleggen en vindt het fantastisch hoe blij de mensen zijn met hun Spaanse kanjer en de stichting en daar doe ik het voor. En o ja ook heerlijk om even met de Spaanse en soms Nederlandse honden te knuffelen.

Evelien

Evelien, regio Gelderland

Twee jaar geleden adopteerden wij Loes via Alas. Wij houden veel van haar, we moeten er niet aan denken wat er in Spanje met haar zou zijn gebeurd. Daarom doe ik de huisbezoeken, om te zien dat de honden weer een fijn leven hebben.

Gerda

Gerda, regio Noord Holland

Ik hou van honden en andere dieren en trek mij het leed aan maar ben ook heel blij met de enorme inzet van de mensen in Spanje en hier die zoveel werk verzetten om de dieren te redden en een goed tehuis voor ze te vinden. Ik heb zelf 2 honden en een oppas hond of neem honden van anderen mee op de wandeling als kind deed ik dit al. Het leek mij gewoon leuk om met eigen ogen te zien hoe fijn een hond gered uit Spanje een forever mandje heeft gevonden en daar een kort verslag van te mogen geven. Ben nu inmiddels bij 3 geplaatste honden geweest en dat geeft een goed gevoel. Vind het hartstikke leuk om te doen neem altijd wat lekkers mee voor de hond. En ga met een goed gevoel naar huis.

Harma

Harma, regio Groningen

Sinds 2 sept 2010 ben ik huisbezoeker. Op 17 sept. m’n eerste huisbezoek. Best wel spannend. Hoe zullen ze me ontvangen? Het ging super goed en het was heerlijk om te zien dat de geadopteerde hond zulke fijne baasjes gekregen had. Heb in het verleden al veel met en voor honden gedaan, maar dit is het allermooiste. Kansloze honden (gered door de mensen van de spaanse asiels) die een fijn thuis gevonden hebben en gelukkig zijn. Iets mooiers kan je je niet wensen. Daarom ben ik zo blij dat ik huisbezoeker van ALAS geworden ben.

Karin

Karin, regio Belgisch Limburg

Waarom het zo leuk is om huisbezoeken af te leggen? Je komt onder de mensen die over het algemeen heel gelukkig zijn met hun geadopteerde hond en het is zo leuk om al die honden te zien bij hun baasje. Dat ze het goed hebben en ook zeer aan hun baasjes hangen. De verhalen die dan verteld worden over hun zelf en de hond zijn fantastisch om te horen. En de adoptanten vinden het fijn om eens persoonlijk met iemand te kunnen babbelen. Hopelijk kan ik het nog lang doen. ALAS bedankt dat jullie het vertrouwen in mij hebben En dat ik zo mijn steentje kan bijdragen.

Judith

Judith, regio Noord Holland

Waarom ben ik huisbezoeker? Het stopt niet bij adoptie, het begint dan vaak pas. Fijn om te zien dat het goed gaat, fijn om te horen als er vragen zijn die ik kan doorspelen naar ALAS, fijn om te weten dat alle hondjes happy tails hebben, zeer dankbaar om te doen!!!

Karin

Karin, regio Friesland

Op de foto “onze” ALAS honden: Jaira en Yassou, twee geweldig lieve honden, die ongeveer zeven jaar geleden bij ons kwamen wonen! Het is fijn om ook iets te kunnen doen voor de andere honden uit Spanje! De huisbezoeken waren tot nu toe altijd “leuk”en “gezellig” en het is heerlijk om te zien dat er weer een hond op de juiste plek beland is! En dit wil ik ook nog even zeggen: “Alle ALAS medewerkers bedankt allemaal voor jullie inzet en liefde voor de honden.”

Kim

Kim, regio Noord Holland

De reden dat ik huisbezoeken af wil leggen is omdat er zoveel leed en ellende onder de dieren is en ik het een heel erg fijn vind om de honden een leven na de hel te zien hebben. Dan zie ik dat er nog wel juiste mensen op deze wereld rondlopen en heb je niet het idee dat je alleen aan het vechten bent. Ik kan er heel erg van genieten als ik een hond een zorgeloos leven zie hebben!

Luc

Luc, regio Limburg

Na zelf honden te hebben opgevangen is het fijn om in contact te blijven met ALAS en de honden. Het is hartstikke fijn om te zien hoe betrokken de mensen zijn en hoe de stichting het contact onderhoud met de honden en de adoptanten. Het bieden van nazorg, hulpverlening en advies geven siert stichting ALAS, waar sommige organisaties dit laten, legt ALAS hier de nadruk op. Ik ben erg blij dat ik deel uitmaak van deze stichting, de liefde voor honden is echt te voelen! Tot slot, ik ben erg blij dat ik altijd warm wordt onthaald door de nieuwe gezinnen en dat we dag en nacht verschil zien van hulpeloze honden naar echte levensgenieters!

Marlene

Marlene, regio Brabant

Mijn knappe zwarte Nando heb ik alweer bijna 8 jaar geleden via ALAS geadopteerd. Sinds die tijd ben ik hun site gaan volgen en omdat ik weet dat al het werk uit liefde gedaan wordt en op vrijwillige basis wilde ik mijn steentje bijdragen en heb ik me aangemeld als huisbezoeker. Ik heb inmiddels al heel wat nieuwe eigenaren bezocht en ontmoet en wat me telkens opvalt is dat de mensen zo ongelofelijk lief en relaxt zijn. Allemaal een groot dierenhart natuurlijk en stuk voor stuk hele aangename personen. Ook ben ik tijdens die bezoekjes nog nooit een ‘vervelende’ hond tegengekomen, ongeacht het ras, leeftijd of grootte. Natuurlijk hebben ze stuk voor stuk hun eigen karakter maar nooit vervelend. Echt heel bijzonder om mee te maken keer op keer. Ik draag ALAS een warm hart toe en zal hen blijven steunen zolang ik kan, dus hopelijk nog heel lang!

Patrice

Patrice, regio Overijsel

Je kunt honden wel hier naartoe halen en zorgen dat ze een goede plek krijgen, maar of ze echt op de goede plek zitten kan je pas beoordelen als je ze ziet in hun nieuwe omgeving en de interactie met hun nieuwe gezin. Nazorg is net zo belangrijk misschien zelfs belangrijker als voorzorg. De honden en hun nieuwe gezin samen te zien is geweldig. Door mijn eerdere werk als nazorg medewerkster voor dierenasiel Kampen en een andere Spaanse organisatie, heb ik met eigen ogen gezien dat niet materiële zaken belangrijk zijn maar dat liefde voor een dier "bijna" alles overwint. 

Renee

Renee, regio Gelderland

Wij hebben 3 Galgo's uit Spanje geadopteerd en ook 2 varkens uit Spanje. Het zijn zulke schatten, heerlijke beesten. Toen las ik het verzoek van ALAS voor huisbezoekers en ik dacht 2 vliegen in een klap. Ten eerste die honden krijgen een beter leven en ten tweede die mensen krijgen schatten in hun leven. Huisbezoek is belangrijk om te kijken of de liefde er is voor een dier en daarom heb ik me beschikbaar gesteld.

Ruud

Ruud, regio Limburg

Na 10 jaar een geweldige tijd te hebben gehad met onze Rottweiler Xena, hebben wij haar moeten laten inslapen vanwege kanker. Na een jaar begon het toch weer erg te kriebelen. Er moest een nieuwe Rottweiler komen. In mijn hobby als kynologisch instructeur kwam ik vaker in contact met mensen die honden uit m.n. Spanje hadden geadopteerd. Vaak wat gereserveerde soms angstige beestjes. Met de nodige aandacht en zachte hand veranderde dit gedrag langzaam aan naar spontanere en zelfverzekerdere honden. Toen ik via een mail van een collega instructeur zag dat via ALAS er de rottweiler reu Kio werd aangeboden hoefde ik nog geen seconde na te denken. Ik heb direct gereageerd en tot onze grote vreugde kregen we hem nog ook! Ik was erg onder de indruk van de hele organiserende factor van ALAS, snelle reacties, perfecte begeleiding, vragen die direct beantwoord worden en sublieme begeleiding. Ik was om. Ik heb me aangemeld als huisbezoeker om zo ook een steentje te kunnen bijdragen aan deze stichting.

Wendy

Wendy, regio Zeeland

Bij mijn eerste huisbezoeken vond ik het toch wel wat spannend. Immers je komt in mensen hun privacy. Je weet niet hoe geïnteresseerden gaan reageren, of je welkom bent. Laatst had ik een huisbezoek aan de 'overkant' zoals ze dat hier noemen.
Ze verwelkomt me en begint vol enthousiasme over haar ervaring met honden te vertellen. Dat is wat mij zo aanspreekt aan de huisbezoeken, de overgave waarmee mensen over hun ervaring met hun hond vertellen... Zelf heb ik nog geen enkel vervelend huisbezoek gehad. Iedere geïnteresseerde reageert enthousiast en is zeer tevreden over de nazorg ALAS. Als ik dan weer het huisbezoek afgesloten heb, heb ik altijd weer een glimlach op me gezicht. Weer een plekje waar een hond kan worden geplaatst of goed terecht gekomen is. Daar doen WIJ het voor!! Ja, op dat moment ben ik trots dat ik huisbezoeker / vrijwilliger ben van ALAS. Missie geslaagd.

Annet

Annet, regio Groningen

Marianne

Marianne, regio's Brabant en Zeeland

Monique

Monique, regio Limburg

Petra

Petra, regio Groningen

Ria

Ria, regio Zuid Holland

Bart Terlaak

Bart Terlaak, regio Groningen

ANGELE & ERIC

ANGELE & ERIC, BRABANT

Nadat we in Juli 2015 onze eerste hond via het Alas Rescue Team mochten adopteren hielden we contact met de stichting en zo leerde we hun fantastische werk en doelstelling beter kennen.
We hebben heel veel bewondering en respect voor het werk van het Alas Rescue Team.
Dat is dan ook de rede waarom we ons, toen er vraag naar was, aangemeld hebben als huisbezoekers. In de loop van de tijd hebben we al heel wat huisbezoeken afgelegd bij adoptanten en kandidaat-adoptanten. Iets waar we enorm veel plezier aan beleven.

Inmiddels hebben we ‘n tweede hond via Alas Rescue mogen adopteren.
Op deze manier kunnen wij ons steentje bijdragen aan het prachtige werk dat het Alas Rescue Team verricht.
Wij hopen hun nog heel lang op deze manier van dienst te kunnen zijn.

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl