Word nu ook gastouder

Wij zoeken eigenlijk doorlopend gastouders voor onze honden, mensen die hun huis en hart openstellen voor kansarme honden. Je biedt hem veiligheid, zorg en warmte. Het is dankbaar werk: als je de hond op ziet bloeien, is dat geweldig! Opvangen kost niets. Alleen liefde en doorzettingsvermogen. Een gasthond is (gemiddeld) twee tot acht weken bij je (soms korter en soms iets langer).

Wij hebben een redelijk aantal gastouders maar het zijn er nooit genoeg! Niet iedereen is elk transport weer beschikbaar. Daarom zijn we op zoek naar mensen die deel willen uit gaan maken van de groep mensen - gastouders, freelancers en teamleden die, met elkaar, de komst naar Nederland en de adoptie van onze Spaanse honden mogelijk maken.

aan 5mrt2016 37

 

Hoe werkt het?

1. Samen een hond uitzoeken

Als een transport staat gepland en wij weten welke honden er naar Nederland komen zoeken we passende gastouders. Aan de hand van je profiel kijken we of een hond geschikt is voor je thuissituatie. Indien dit zo is nemen we contact met je op om de details te bespreken.

2. Hoe komt de hond bij u?

Bij voorkeur kom je de hond ophalen op de dag dat ons transport arriveert in Nederland. Mocht het niet mogelijk zijn om de hond op te halen, omdat je bijvoorbeeld geen auto hebt, dan kan de hond bij je gebracht worden.

3. Wat kost het?

ALAS Rescue Team stelt voer beschikbaar en uiteraard worden eventuele dierenartskosten ook vergoed. Je zorgt zelf voor een riem, een mand (eventueel een bench) en wat om mee te spelen voor de hond. Mochten er financiële beperkingen spelen in je huishouden dan denken we uiteraard met je mee. De honden opvangen doen we immers als team!

4. Wat verwachten we van je?

Na aankomst in Nederland helpen onze gastouders de honden te wennen aan hun nieuwe vaderland. Zij bieden hem veiligheid, zorg en warmte. Tevens beoordelen zij verder hun gedrag en karakter, dit helpt ons om de juiste adoptant te vinden. We vinden het daarom heel belangrijk dat je ons middels emailberichten en foto’s op de hoogte houdt van de ervaringen met jouw hond. Deze informatie kunnen wij gebruiken om via deze website en facebook de hond bij alle potentiële adoptanten onder de aandacht te brengen.

5. Wat kan je van ons verwachten?

ALAS ondersteunt haar gastouders waar we kunnen. Bij problemen of vragen kan je altijd contact met ons opnemen. Soms kost het wat tijd voor een hond om te wennen, omdat een hond bijvoorbeeld onzeker is door alle veranderingen. 

Door een grondige intake en huisbezoek vooraf te doen, proberen we de juiste hond meteen te matchen aan de juiste situatie maar mochten er onverhoopt problemen zijn dan kun je ons altijd inschakelen.

6. Een nieuwe eigenaar meld zich aan

Er melden zich dagelijks nieuwe potentiële adoptanten aan en wij doen daar een uitgebreide screening van. Als we denken dat er een goede adoptant is voor de hond die bij jou in de opvang is dan neemt de gegadigde contact met je op. Eerst is er een telefoongesprek waarin hij/zij vragen over de hond kan stellen. Vervolgens wordt er een afspraak voor een kennismakingsbezoek gemaakt. Indien je gevoel goed is dan mogen deze mensen het hondje adopteren. Mocht je gevoel niet goed zijn dan gaan we eerst overleggen hoe we verder gaan. Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf verliefd bent geworden op de hond, dat is met deze schatten van dieren onvermijdelijk. In dit geval helpen we jou om de hond te adopteren.


Nu aanmelden

Onze Sponsors

Caravandelen.nl Dier van nu Dierenlot.nl ASEA Printer.nl Printer.nl